Gratis levering vanaf 50€

100% natuurlijke kruiden

0 -  0,00

Geen producten in je winkelwagen.

100% natuurlijke kruiden

zelf ice tea maken blendup

Zelf ice tea maken

Een ice tea is verfrissend, smaakvol en een echte dorstlesser. Wist je dat je heel gemakkelijk zelf ice tea kan maken? Met enkele tips en recepten ben je zo vertrokken. En eens je de basis kent, kan je zelf gaan variëren met ingrediënten en smaken. Gebruik onze natuurlijke kruideninfusies en verse kruiden en fruit. Zo ben je ook nog zeker dat je een op en top gezonde frisdrank schenkt.


Ice Tea maken kan je op 3 verschillende methodes:


  • op basis van warme thee
  • kruidenthee koud laten trekken
  • snelle instant ijsthee

Probeer elke methode en bekijk wat jij het makkelijkste en lekkerste vindt.

home made ice tea blendup blendupmoment
zelf ice tea maken blendup
Home made ice tea blendup

Thee warm laten trekken

Je zet de kruidenthee volgens de traditionele methode en laat deze afkoelen.

Bereiding: Gebruik je 1 eetlepel van je favoriete (kruiden)thee per 250ml water. Verwarm het water tot max. 90°C en voeg de thee toe. Laat de thee 3 à 5 minuten trekken.

Als je kruideninfusies gebruikt, mag je de thee 10 à 15min laten trekken.

Haal het theezakje of de filter uit het water en laat de thee afkoelen tot kamertemperatuur. Als de thee volledig is afgekoeld, plaats je hem in de koelkast. Voeg voor het serveren enkele smaakmakers toe.

Serveer de ice tea in een glas met ijsblokjes en werk af met een vers takje munt of schijfje citroen.

Thee koud laten trekken

Wist je dat je thee ook met koud water kan zetten?

Bereiding: Gebruik 1 eetlepel (kruiden)thee per 250 ml koud water. Doe de thee met een theezakje of een filter in het water en laat ongeveer 8 uur trekken in de koelkast. Haal nadien de filter uit de thee. Indien gewenst kan je de thee nog eens zeven om restanten te verwijderen. Voeg naar eigen smaak ook bruiswater toe om een sparkel in je thee te brengen

Instant ice tea maken

Geen tijd om thee lang te laten trekken of te laten afkoelen? Geen probleem. Met deze instant-methode serveer je in een mum van tijd een heerlijk ijsthee.

Bereiding: Gebruik 2 eetlepels (kruiden)thee per 250 ml water. Voeg warm water toe aan de thee en laat 3 à 5 minuten trekken (tot 15 minuten voor kruideninfusies). Giet de thee in een kan met ijsblokjes in een verhouding van 1:1, evenveel thee als ijsblokjes. De ijsblokjes laten de warme thee instant afkoelen.
home made instant ice tea blendup

Experimenteer met smaak

Een echte home-made ice tea vraagt een unieke smaak. Daarom geven we je graag wat extra tips om je eigen recept te maken.

 

  • Gebruik voor de kruidenthee altijd een theekan met filter of een papieren theefilter. Je kan de koude thee eventueel nog zeven om alle restanten van de kruiden weg te halen.
  • Heb je graag citroen of limoen als smaakmaker? Laat de schijfjes met schil nooit lang in de thee trekken. De bittere smaak van de schil komt dan te sterk door.
  • Verse kruiden geven een unieke smaak. Probeer zeker eens munt, citroenverbena of schijfjes gember.
    Als gezonde zoetmaker is de de vloeibare honing uiterst geschikt. Voeg deze toe aan de afgekoelde thee en roer goed door. Wil je bruiswater gebruiken, voeg deze dan na het roeren toe.
  • Hou je van een fruitige smaak? Voeg dan eens stukjes appel, perzik, frambozen of aardbeien toe. De mogelijkheden zijn eindeloos, laat je fantasie de vrije loop.

Probeer deze 2 recepten eens uit

Sparkling Ice Tea
Vul een fles met 1 liter bruiswater. Doe 4 afgestreken theelepels zwarte thee met korenbloem in een theezakje of filter en voeg bij het water. Varieer in hoeveelheid naargelang je eigen smaak.

Schil een citroen en snij in partjes en voeg toe aan de ijsthee. Laat de thee een nachtje trekken in de koelkast.

Nadat de thee genoeg getrokken heeft, haal je de filter of het theezakje uit het water.

Serveer de ijsthee in een aperitiefglaasje met een schijfje sinaas.

Mojitea
Vul een karaf met 1 liter mineraal water. Neem een theebuiltje of een filter en vul deze met 4 eetlepels groene thee met munt. Leg het theezakje in de karaf.

Was enkele takjes verse munt en doe het bij de thee. Schil een citroen, snij in partjes en doe dit ook bij het water. Je kan ook een citroen uitpersen en het sap toevoegen aan de thee.

Laat de thee, munt en citroen samen minstens 8 uur trekken.

Zeef het mengsel en voeg vloeibare honing toe. Zorg voor een goede balans tussen het frisse zuur van de citroen en de zoete honing. Serveer in een mooi aperitiefglas met ijsblokjes, een fris takje munt en een schijfje citroen.

Desgewenst kan je gin, rum of vodka toevoegen.
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Eef Wouters

Herboriste

Categorieën

Kruiden tips & nieuws

Wil jij ook op de hoogte blijven van onze nieuwe producten of op welke markten je ons kan vinden?
Krijg je graag tips over kruidengebruik?
Schrijf je in op onze mailinglijst en we sturen je interessant nieuws.