Gratis levering vanaf 50€

100% natuurlijke kruiden

0 -  0,00

Geen producten in je winkelwagen.

Kruiden blendup logo wit quote

Gratis levering vanaf 50€

100% natuurlijke kruiden

Kruiden Eef wouters BlendUp Herk de Stad nieuwsbrief

Thee met losse kruiden

Hoe zet het beste je een thee met losse kruiden?

Een infusie, in de volksmond beter gekend als kruidenthee of tisane, is een aftreksel van planten of delen van planten in water of een andere vloeistof. De infusie wordt bereid door het water (meestal warm) over de planten te gieten en enige tijd te laten intrekken. Je kan hiervoor zowel verse als gedroogde planten gebruiken.
Een kruidenthee of infusie maken is heel eenvoudig. Er zijn wel enkele aandachtspunten waar je best rekening mee houdt. Gebruik deze tips om met onze kruiden het beste kopje thee op tafel te zetten.

 

 

1. Gebruik zuiver water

Kruidenthee bestaat voornamelijk uit water. De smaak van je infusie wordt dus ook grotendeels bepaald door het water dat je gebruikt. Kies daarom water met een licht-zure pH (wat ook goed is voor je spijsverteringstelsel) en dat zo weinig mogelijk mineralen bevat. Dit laatste wordt op het etiket van de fles omschreven als droogrest. Water dat weinig mineralen bevat, heeft een droogrest tussen 0 en 500mg/l. Leidingwater kan natuurlijk ook. Als je het water kookt en even laat afkoelen, zakt de droogrest naar de bodem van de waterkoker.

 

Ook de temperatuur van het water bepaalt de smaak, de bitterheid en het mondgevoel van de thee. Voor een kruidenthee is de ideale temperatuur van het water tussen 70 en 80 graden. Giet zeker geen kokend water over de kruiden, hierdoor zullen de werkzame stoffen en de aroma’s van de kruiden vergaan. Laat gekookt water even afkoelen, alvorens het over de thee te gieten.

 

kruidenthee joyful blends blendup
kruidenthee healthy blends
thee met losse kruiden BlendUp

2. Laat de thee voldoende trekken

Hoe lang moet een thee trekken? Om het antwoord hierop te weten zijn er eerst nog enkele andere vragen die je je moet stellen. Bevat de samenstelling van je kruidenthee enkel kruiden of ook echte thee? Wil je de thee enkel voor zijn smaak drinken of wil je genieten van de weldadige werking van de kruiden?

Een samenstelling met groene of zwarte thee laat je, voor een goede smaak, maximum 2 à 3 minuten trekken. Als de thee langer blijft staan, zullen de aanwezige tannines zorgen voor een wrange smaak.

 

Samenstellingen op basis van kruiden kunnen langer trekken. Zo heb je na een 5-tal minuten al een heerlijke smaakvolle thee. Of laat de thee 15 minuten trekken om ook te profiteren van de werkzame stoffen van de kruiden. Als thee in koud water getrokken wordt, mag dit gerust enkele uren blijven staan. Dit is vooral van toepassing bij ijsthee.

 

Nog een extra tip: Laat je thee altijd afgedekt trekken.
Enerzijds gaat er geen warmte verloren en kunnen de kruiden optimaal trekken. Anderzijds ontsnappen de aroma’s niet, waardoor de smaak van de thee intenser wordt.
Wist je trouwens dat thee ‘ruimte’ nodig heeft om zijn smaak optimaal af te geven. Een filter of een theepot is daarom beter geschikt dan een thee-ei of -lepel.

 

 

3. Drink de thee puur

Vermijd het gebruik van zoetstoffen zoals suikers. Ze verdoezelen de smaak en verstoren je smaakzin. Heb je toch graag iets zoets, kan je in geringe mate honing, een brokje kandij of ongeraffineerde suiker gebruiken. Let er op dat je de thee voldoende laat afkoelen, alvorens er honing aan toe te voegen. Honing die verwarmd wordt boven 40°C, verliest zijn natuurlijke werkzame stoffen en smaak.

 

Andere toevoegingen zoals een schijfje citroen of gember kunnen je thee een extra toets geven. Gebruik natuurlijke producten en was of schil ze goed voor gebruik.

 

 

 

 

Kruiden Eef Wouters BlendUp Herk de Stad

Kies voor kwaliteit

In het assortiment van BlendUp vind je een thee voor elk moment van de dag. Drink ’s morgens een thee met munt voor een verkwikkende start van de dag en ’s avonds een thee met kamille voor een goede nachtrust. Een goede afwisseling van verschillende theeën is aan te raden. En drink niet meer dan 5 tassen (kruiden)thee per dag.

 

Uiteraard speelt de kwaliteit van de thee ook een grote rol. Alle samenstellingen uit ons assortiment zijn 100% natuurlijk, zonder additieven en aroma’s. We gebruiken dan ook enkel kruiden waarvan de werking gegarandeerd is. De certificaten tonen aan dat de werkzame stoffen aanwezig zijn en er geen onzuiverheden aanwezig zijn. 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Herboriste Eef Wouters kruiden thee en keukenkruiden aan het werk

Eef Wouters

Herboriste

Deel je feedback BlendUp Kruidenthee thee

Wij horen graag van jou!

Help ons verbeteren door deel te nemen aan ons klantenonderzoek.
Deelnemers maken kans op een exclusieve verrassingspakket!