Gratis levering vanaf 50€

100% natuurlijke kruiden

0 -  0,00

Geen producten in je winkelwagen.

Kruiden blendup logo wit quote

Gratis levering vanaf 50€

100% natuurlijke kruiden

kruidenthees heilzame werking blendup blend up

Heilzame werking

🌱🍵 Heeft kruidenthee echt een heilzame werking? 🍃🌼

In de echte zin van het woord is een kruidenthee geen thee. Je spreekt van thee als er in de drank de theeplant, Camellia sinensis, is verwerkt. Als er enkel kruiden en geen thee aanwezig is, spreek je van een infusie of infuus. De Fransen noemen het tisanes, wat een stuk poëtischer en smakelijker klinkt.

Een kopje fytotherapie of de heilzame effecten van kruidenthee.

Het drinken van tisane, infusie of kruidenthee is de ideale manier om te genieten van de heilzame en soms therapeutische effecten van een plant.
De fytotheriapie of kruidengeneeskunde waarbij men medicinale kruiden gebruikt om allerlei kwaaltjes te bestrijden of te verhelpen, bestond al in de oudste beschavingen die we kennen. Tegenwoordig is er gelukkig terug meer aandacht voor.

kruidenthees heilzame werking blendup blend up
kruidenthee a moment to relax voor een natuurlijke relaxatie BlendUp Springmuis

Hoe werkt zo een infuus dan wel?

De heilzame inhoudsstoffen worden vanuit de cellen van het plantenmateriaal overgebracht in het water, wat je dan opdrinkt. Zo komen de werkzame stoffen in het lichaam terecht. Het lichaam is een perfect extractiemechanisme. Via ingenieuze systemen van de spijsvertering komen de werkzame bestanddelen in de bloedbaan terecht. Zo worden ze naar cellen en plaatsen gebracht waar ze zorgvuldig hun werking ter beschikking kunnen stellen. Zo eenvoudig kan het dus zijn.


Er zijn wel een aantal aandachtspuntjes!

  • Alle aftreksels worden afgedekt getrokken. Door de warmte vervliegen de etherische oliën en sommige andere werkzame stoffen. Door het afdekken slaat de waterdamp met de vluchtige stoffen tegen het koudere deksel, condenseert hij en valt terug als druppels in het kruidenaftreksel.
  • Gebruik kwalitatieve kruiden, waarvan getest is dat ze de juiste werkzame stoffen bevatten. De omstandigheden en de plaats waar de kruiden geteeld zijn, hebben een invloed op de werkzame stoffen.
  • Denk er ook aan dat niet alle werkzame stoffen oplosbaar zijn in water. Als hun optimale werking niet in water is, heeft het ook geen zin om er een kruidenthee van te maken.

Geen intens gebruik zonder medisch advies

Het grootste voordeel aan een kruidenthee is dat de kruiden hun werking doen, daar waar het nodig is, en dat er maar zeer weinig tot geen neveneffecten zijn.

 

Toch mag je er niet van uitgaan dat als het niet baat, het ook niet schaadt. Er zijn kruiden waarbij je ook moet opletten voor hun bijwerkingen, zoals invloed op de bloeddruk, of dat je moet opletten met hartkwalen of nier- en galstenen.
Sommige zijn niet compatibel met medicatie of supplementen al dan niet met analoge werking, of ze worden beter niet in grote hoeveelheden gedronken tijdens de zwangerschap of borstvoeding.

 

Als je intens gebruik wil maken van een van deze kruidenthees vraag je best eerst advies aan je arts.

 

🌿De kruidenthees van BlendUp worden samengesteld met kruiden waarvan de werking gegarandeerd is. Met certificaten kan aangetoond worden dat de werkzame inhoudsstoffen aanwezig zijn, en er geen onzuiverheden aanwezig zijn.

 

De kruidenthees worden ook samengesteld met maximum 4 tot 6 kruiden, zodat ieder kruid zijn werking ook effectief kan doen.🍵✨

kruidenthees heilzame werking blendup blend up
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Eef Wouters

Herboriste

Categorieën

Kruiden tips & nieuws

Wil jij ook op de hoogte blijven van onze nieuwe producten of op welke markten je ons kan vinden?
Krijg je graag tips over kruidengebruik?
Schrijf je in op onze mailinglijst en we sturen je interessant nieuws.